10 sfaturi 100% naturale pentru o piele sănătoasă

Fină, fragedă, elastică, suplă și netedă, pielea sănătoasă poate fi agresată de diverși factori externi sau interni. Rolul ei este de protecție și de apărare a întregului organism.

Colagenul, materia principală de legătură ce este conținută în zona dermului, începe să se degradeze odată cu vârsta de 35 de ani. Există o strânsă corelație între starea de sănătate a organelor interne și piele.

Pentru a-ți păstra pielea sănătoasă și fericită, folosește produse 100% naturale și urmează cu încredere sfaturile de mai jos!

1. Aplică creme și emulsii 100% naturale mai grase și hidratante!

De ce? Pentru că aduc aportul necesar de apă, vitamine, substanțe hrănitoare, grăsimi etc. și ajută pielea să-și păstreze tonusul și elasticitatea.

2. Protejează-te de soare!

Expunerea îndelungată de-a lungul vieții la soare poate provoca în timp apariția ridurilor, a petelor maronii de vârstă, dar crește și riscul unor afecțiuni grave ale pielii. De aceea, evită soarele în intervalul orar 10-14, utilizează un produs 100% natural pentru protecție solară, poartă haine vaporoase și deschise la culoare.

3. Renunță la fumat!

La fumători pielea devine din ce în ce mai puțin oxigenată, se usucă, își pierde strălucirea și devine gălbuie spre brun-cenușie. La femei, cuperoza este mai frecventă, iar puful de pe față devine mai abundent. Ridurile se intensifică datorită intoxicației cu nicotină care atacă fibrele elastice ale pielii. Recomandarea noastră este să observi care este cauza pentru care fumezi (serviciul stresant, probleme în familie, oboseala, stresul de orice natură etc.) și să urmărești să rezolvi acele probleme pentru a avea parte de o viață sănătoasă și liberă.3

4. Detoxifiază-ți organismul periodic!

Detoxifierea este un proces prin care toxinele sunt neutralizate și sunt eliminate din organism. Corpul nostru are capacitatea să se purifice singur. Totuși, în condițiile în care trăim astăzi (gaze de eșapament, mâncarea procesată, stres crescut etc.), capacitatea sa de purificare este depășită, motiv pentru care are nevoie de ajutor. Ai nevoie de detoxifiere dacă prezinți următoarele simptome sau boli: digestie îngreunată, depuneri albicioase pe limbă, transpirație urât mirositoare, stări de oboseală, nevoia de a consuma dulciuri, stări anxioase și/sau depresive, respirație îngreunată, depuneri adipoase în exces, boli degenerative, de imunitate sau de metabolism. Apelează cu încredere la Farmacia Elixirium. Acest efort îți va ușura foarte mult viața.

5. Mănâncă sănătos!

Consumă cu încredere produse 100% naturale, multe fructe, legume și cereale integrale. Elimină din alimentație substanțele nesănătoase și procesate termic. O dietă sănătoasă te ajută să arăți și să te simți mai bine. Doar așa poți întârzia procesul de îmbătrânire a pielii.

6. Reechilibrează perioadele stresante cu momente relaxante și plăcute!

În zilele în care trăim, găsim tot mai greu momente în care să ne aducem aminte de nevoia ființei noastre de a se relaxa și de a se încânta de misterul fiecărei clipe. Pentru a-ți păstra pielea, dar și mintea, sănătoase este indicat să-ți iei măsurile necesare pentru a controla și chiar elimina stresul. Stabilește-ți limite rezonabile în tot ce faci, reorganizează-ți lista de sarcini în funcție de priorități și fă-ți timp pentru a face ceea ce iți place. Conform studiilor, stresul afectează pielea, putând duce la roșeață, iritații și riduri.

7. Evită substanțele iritante și alergenice!

Folosește produse 100% naturale! Utilizarea substanțelor chimice (vopselele chimice pentru păr, detergenți chimici, coloranți etc.) poate duce la apariția eczemelor, acneei și a altor afecțiuni ale pielii. În toate cazurile, este necesară identificarea cauzei alergiei și apoi evitarea contactului cu aceasta. De asemenea, este importantă creșterea imunității organismului cu ajutorul produselor naturale (vitamine care cresc imunitatea, produse care calmează sistemul nervos iar local, comprese cu macerate din plante cu efect calmant – musețelul).

8. Odihnește-te minim 7 ore în fiecare noapte!

Oboseala se citește pe față. „Somnul de frumusețe” nu este doar un mit. Cercetările au dovedit că pielea persoanelor care nu dorm suficient este predispusă la ridare și își pierde fermitatea și vitalitatea.

Urmărește să dormi 7-8 ore pe noapte pentru că, în timpul somnului, pielea eliberează o cantitate mai mare de colagen care previne apariția ridurilor și ajută tenul să pară mai tânăr și mai luminos.

9. Nu neglija afecțiunile de care suferi!

Pentru a fi mereu în formă, este necesar să acorzi timp și energie pentru sănătate. Nu mai fi prizonierul ideii „nu am timp”! Orice afecțiune tratată din timp crește șansele de vindecare. Altfel, toxinele care se acumulează în organism din cauza bolilor tind să se elimine și prin piele și o vor afecta.

10. Practică sport regulat!

Mișcarea menține circulația în limite normale și stimulează sistemul limfatic ce are rol în lupta împotriva infecțiilor și în eliminarea deșeurilor din piele. Prin efort fizic, organismul transpiră, își reglează temperatura corpului, hidratează pielea, reduce retenția de apă în exces și își echilibrează nivelul de electroliți. 

Particularitatea esențială a Emulsiei de corp Sundari este prepararea ei manuală, ceea ce permite încărcarea ei cu energia frumuseții și a iubirii.

Emulsia de corp Sundari păstrează pielea sănătoasă și, atunci când este nevoie, îndepărtează petele și reduce imperfecțiunile pielii.

Conține: ulei de morcov, ulei de cătină, ulei de floarea-soarelui, extracte moi din: aloe, roiniță, lemnul-domnului, nalbă, gălbenele, coada-șoricelului, nuc, coacăz-negru, sânziene, apă distilată.

Ne poți găsi și pe Facebook.