Ce trebuie să știm despre puterea gândului și a cuvintelor pozitive?

Pot cuvintele tale să declanșeze sănătate sau boală?

Evident! Înțelepții ne asigură faptul că ceea ce gândim, aceea devenim.

Puține lucruri în această lume sunt mai puternice decât o vorbă bună, un imbold pozitiv, un zâmbet sau un cuvânt plin de speranță.

Aprecierile sincere scot la iveală cele mai bune calități ale unui om.

Deocamdată, există prea puțini oameni care își dau seama cât de mult bine pot face când rostesc cuvinte pozitive. Astfel, în loc de imbolduri pozitive, primim gesturi pline negativism din simplul motiv că lumea pare atât de focalizată pe evidențierea părților rele și nu pe cele bune.

Aceasta este o formă de manipulare care se regăsește tot mai mult în jurul nostru (în massmedia, pe internet etc.) prin care suntem îndepărtați de la aspectele autentice, de la cunoașterea de sine, de la posibilitatea de a valorifica potențialitățile noastre latente.

„Omul bun, din visteria cea bună a inimii sale, scoate cele bune, pe când omul rău, din visteria cea rea a inimii lui, scoate cele rele. Căci din prisosul inimii grăiește gura lui.” Luca 6:45

Deci… cuvintele ne dau de gol. De fiecare dată când vorbim, dezvăluim câte ceva despre propria noastră persoană.

Oamenii folosesc deseori expresii precum a vorbit din inimă sau mulțumesc din suflet. Despre inimă se cunoaște faptul că este un organ cu rol de pompare a sângelui, iar despre minte se spune că este cea care reține informațiile, sentimentele etc. Atunci, de ce se folosesc acest gen de expresii?

Dicționarul ne oferă mai multe definiții pentru noțiunea de inimă:
– ”de natură emoțională sau morală, diferită de natura intelectuală” sau
– ”cele mai adânci trăsături caracteristice, înclinații sau sentimente ale cuiva”
– ”partea centrală și cea mai personală a firii”

Așadar, putem concluziona că, pe măsură ce inima noastră este mai vie, pe măsură ce sufletul nostru se deschide și se trezește, vom descoperi că, de fapt, inima este locul în care păstrăm toate cuvintele și emoțiile noastre.

Dacă ceea ce rostim este rezultatul a ceea ce păstrăm în inimă, ar fi înțelept din partea noastră sa fim mai atenți la cuvintele folosite, să surprindem sursa lor. Făcând acest exercițiu cu perseverență, vom constata în timp, că trezim în noi acea ”înțelepciune a inimii” care ne va oferi o viață mai bună și, după caz, ne va ajuta chiar să ne autovindecăm.

Prin intermediul atenției stăruitoare vom ieși din MATRIX! Adică, nu vom mai fi gândiți ci, vom discerne singuri ce este cel mai bine pentru sufletul nostru. Nu vom mai permite să ne trăim viața după cum alți consideră și, cu siguranță, vom fi mai fericiți, mai liberi.

”Ești ceea ce ești din cauza a ceea ce-ți penetrează mintea” spunea Zig Ziglar.

Educația este foarte importantă. De aceea, putem începe chiar din acest moment să nu mai permitem nimănui să depoziteze gunoi în mintea noastră (prin intermediul reclamelor, televizorului, internetului, ideilor preconcepute etc.).

Dă valoare vieții tale!!!
Fii conștient de puterea cuvintelor, alegându-le cu grijă!!!
Tot ce trăim și gândim se impregnează în subconștient.

Trăim în funcție de ce alegem, nu de noroc!!!

Cei mai mulți dintre noi facem alegeri inconștiente. Cuvintele, odată ce au fost spuse, au o forță nebănuit de mare și ecoul lor se repercutează în întreg Universul. Ele ne influențează la un nivel foarte profund. Ne pot face să ne simțim bine, să fim plini de speranță, amuzanți, voioși și fericiți, să debordăm de energie sau ne pot cauza traume sufletești, tristețe, pesimism, depresii și, în cele din urmă, chiar boală.

Când dorim să ne exprimăm punctul de vedere, este bine să luăm în calcul zicala din popor “Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. În acest fel, vom fi siguri că, prin intermediul vorbelor sau a gândurilor noastre, vom semăna în jurul nostru pace, siguranță, bucurie, respect.

Sistemul imunitar este un sistem complex de celule, țesuturi și organe care lucrează împreună pentru a proteja organismul de agenții…

Ceea ce dorim sa prezentam in continuare se refera la calitatea vietii care implicit va ajuta sistemul imunitar sa functioneze…

Candidoza vaginală – simptome ale acestei infecții fungice, cum procedăm când apar aceste simptome și ovule 100% naturale. Candidoza vaginală…

Există printre noi două tipuri de oameni: pe de o parte sunt cei plini de viață, de încredere și de…