Sistemul imunitar detectează și distruge bacteriile, virușii, fungi și alte organisme care ar putea provoca boli. De asemenea, sistemul imunitar ajută la identificarea și eliminarea celulelor anormale sau mutante, cum ar fi celulele canceroase, prin procesul de supraveghere imunitară.
Sistemul imunitar este compus din două tipuri principale de imunitate: imunitatea înnăscută și imunitatea dobândită. Imunitatea înnăscută este imunitatea cu care ne naștem și este primul nivel de apărare împotriva infecțiilor, reprezentată de bariere fizice, cum ar fi pielea și mucoasele, și de celule, cum ar fi macrofagele și neutrofilele. Imunitatea dobândită este o formă de imunitate care se dezvoltă în urma expunerii la antigene, cum ar fi virușii și bacteriile, și care poate fi de tipul celular sau umoral. Această imunitate este capabilă să identifice și să elimine antigenele specifice și poate crea imunitatea pe termen lung la acestea, prin producerea de anticorpi specifici.
Împreună, imunitatea înnăscută și imunitatea dobândită asigură protecția organismului împotriva unei game largi de agenți patogeni și alte amenințări pentru sănătate.
Există mai multe modalități prin care ne putem îmbunătăți sistemul imunitar în timpul primăverii.
În general, îngrijirea adecvată a corpului și sănătatea generală pot ajuta la menținerea unui sistem imunitar puternic în timpul primăverii și pe tot parcursul anului.
Sistemul imunitar este un sistem complex de celule, țesuturi și organe care lucrează împreună pentru a proteja organismul de agenții…
Ceea ce dorim sa prezentam in continuare se refera la calitatea vietii care implicit va ajuta sistemul imunitar sa functioneze…
Candidoza vaginală – simptome ale acestei infecții fungice, cum procedăm când apar aceste simptome și ovule 100% naturale. Candidoza vaginală…
Există printre noi două tipuri de oameni: pe de o parte sunt cei plini de viață, de încredere și de…