Obține un bronz sănătos cu produse 100% naturale

Emulsia pentru protecție solară 100% naturală

În zilele noastre, piața cosmeticelor este plină de produse fotoprotectoare care mai de care mai speciale și mai eficiente. Majoritatea dintre ele chiar blochează acțiunea razelor solare în exces, dar substanțele chimice conținute pot afecta în timp pielea. Tot mai mulți dintre noi căutăm să folosim produse 100% naturale care nu prezintă efecte secundare. Ne dorim să ne păstrăm sănătatea intactă cât mai mult timp cu putință. Experiența tristă a ultimilor 30 de ani (în care utilizarea substanțelor chimice a luat o mare amploare în țara noastră) ne-a arătat faptul că în natură găsim soluțiile cele mai eficiente pentru dorințele, aspirațiile, problemele noastre. Substanțele chimice nu prezintă acel „bun simț” regăsit în modul de acțiune al plantelor care au capacitatea de a reechilibra orice proces din ființele noastre.

Vă recomandăm Emulsia naturală pentru protecție solară 100% naturală. Reprezintă alternativa ideală pentru o zi de plajă însorită și fără nici o grijă. Obține un bronz sănătos cu produse 100% naturale!

Helioterapia – o cale de vindecare naturală

Soarele, aerul și apa sunt recunoscuți din toate timpurile și pe toate meridianele pentru efectele curative semnificative pe care le au. Ei sunt considerați adevărați stâlpi de rezistență ai terapiei naturiste. Soarele este sursa luminii, a căldurii și, implicit, a vieții. De altfel, noțiunea de Soare aproape că se suprapune peste cea de sănătate, dacă ne lăsăm imbăiați de razele lui în limitele pe care le suportă corpul nostru.

Dintre radiațiile emise pe suprafața Soarelui și care ajung până pe Pământ, cele mai importante sunt radiațiile calorice, luminoase și ultravioletele fără de care viața pe Pământ nu ar fi posibilă.

bronz sănătos

Așa a apărut helioterapia, respectiv terapia cu lumina solară, în care rolul puternic curativ este asigurat de către razele ultraviolete.

Ultravioletele prezintă următoarele efecte benefice: activează ergosterolul care este transformat în organism în vitamina D (substanță cu rol foarte important în metabolismul calciului și al fosforului), stimulează glanda tiroidă, influențează în sens benefic respirația, digestia, circulația, sistemul nervos, metabolismul general și, în mod special, metabolismul mineralelor.

Efecte extrem de binefăcătoare sunt semnalate în tratamentul rahitismului.

Câteva recomandări practice în legătură cu helioterapia:

• În primul rând, vom ține cont de vârsta pe care o avem, de starea generală a organismului, precum și de propria sensibilitate.
• Indiferent de vârstă, nu vă expuneți la soare fără să vă aplicați o emulsie de protecție solară, cât mai naturală!
Aceasta cură nu trebuie făcută la întamplare; orele cele mai potrivite de expunere la Soare sunt: dimineața în intervalul 8-11 și după-masa, după ora 16.
• Este eronat să credem că evităm efectele ultravioletelor dacă facem plajă când cerul este acoperit de nori. Aceste radiații traversează norii. Prezența pe cer a grupurilor de nori mici și albicioși nu reduce cantitatea radiațiilor ci, dimpotrivă, le accentuează prin reflexie.
• Este recomandabil ca helioterapia să se facă în mod progresiv. În cazul adultului sănătos se va începe această cură cu expuneri la Soare de câte 10 minute cu fața și 10 minute cu spatele. În prima zi de plajă este recomandabil să se facă 3 asemenea sedințe, separate între ele cu pauze, când vom sta la umbră.
• După baia de Soare este indicat să se facă o baie în mare, pentru răcorirea organismului.
• Pentru cei cu pielea sensibilă, este recomandabil să fie șters corpul cu un prosop la ieșirea din mare, deoarece pielea umedă sporește iradierea. Fiecare picătură de apă de pe piele reflectă razele solare și le intensifică.
• Recomandăm ca băile de Soare să fie practicate la 30 de minute după micul-dejun și minim o oră după o masă abundentă.
• Expunerea la Soare se va întrerupe la apariția unei stări subfebrile sau febrile, a arsurilor solare, a senzației de greață sau a vărsăturilor. Aceste simptome, însoțite de lipsa poftei de mâncare, de insomnie sau de oboseală, prefigurează insolația.
• Este util să se protejeze capul împotriva acțiunii directe a razelor solare. Nu este indicat sa se protejeze capul cu prosopul, deoarece acesta împiedică transpirația și, în consecință, pierderea de căldură.
• Este util să se folosească ochelari de soare pentru protecția ochilor, mai ales dacă sunteți sensibil/ă la lumină puternică.

Câteva soluții naturale și sănătoase pentru vindecare în cazul expunerii prelungite la soare:

1. Soluție purificatoare cu oțet și făină de ovăz

Făina de ovăz calmează și curăță țesutul afectat, iar oțetul obținut din surse naturale restabilește pH-ul normal al pielii și îi redă catifelarea. Trei linguri de făina de ovăz se amestecă cu puțină apă până se obține o pastă. Peste acest amestec se adaugă o lingură de oțet de mere și se omogenizează bine compozitia. Se aplică de mai multe ori pe parcursul zilei pe zonele afectate și se lasă să acționeze un interval cât mai lung de timp.

2. Soluție hidratantă cu ceai verde și aloe

După apariția arsurilor este esențial ca, în primul rând, să fie restabilit nivelul de hidratare al țesutului afectat. Frunzele de ceai verde conțin polifenoli, substanțe care, împreună cu sucul regenerant de aloe, ajută la revitalizarea zonei afectate. Se amestecă 2 linguri de suc de aloe cu 1 lingură de pulbere fină de ceai verde. Soluția se aplică de mai multe ori pe parcursul zilei pe zonele afectate și se lasă să acționeze un interval cât mai lung de timp.

3. Emulsia naturală pentru protecție solară

Datorită efectului ei hidratant, regenerant și calmant, Emulsia naturală pentru protecție solară poate fi folosită chiar și după expunere excesivă la soare. Pacienții noștri au observat refacerea țesutului afectat într-un interval de câteva ore.

De ce să alegi Emulsia pentru protecție solară 100% naturală?

  • conține ingrediente 100% naturale: extracte uleioase din: sunătoare, mușețel, sânziene, aloe, nuc si coacăz-negru; ulei din: morcov, cătină, floarea-soarelui; argint coloidal; lanolină; apă distilată.
  • este ușor de aplicat
  • se absoarbe foarte ușor în piele
  • nu prezintă efecte secundare
  • se poate aplica și pe pielea bebelușilor
  • protejează eficient împotriva radiațiilor solare
  • hidratează eficient pielea
  • conferă o bronzare uniformă
  • calmează arsurile solare
  • prezintă efect răcoritor

Acestea fiind spuse, suntem siguri că Emulsia naturală pentru protecție solară devine prietenul de nădejde pentru o vacanță minunată și plină de Soare.

Vă dorim ca, în această vară, Soarele să vă încălzească și să vă mângâie sufletele!!!